Historia

Vantaan Budo-Kai perustettiin v. 1972. Ensimmäinen dojo eli harjoitussali saatiin Malminiityssä sijaitsevan talon alakerrassa olevasta jätepaperivarastosta. Pidettiinpä siellä ensimmäinen kurssikin. Tulijoita oli peräti 11 henkeä. Toinen kurssi pidettiin samassa paikassa. Halukkaita tulijoita olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta riittämättömien tilojen vuoksi emme voineet ottaa kaikkia mukaan. Vihdoin onni potkaisi ja keväällä 1973 saatiin Tikkurilan ruotsalaiselta kansakoululta tilat. Tosin ei mitenkään ruhtinaalliset, vain 99 neliötä, mutta hyvin sekin. Saimme vihdoin ainakin osan halukkaista tulijoista kurssille ja niinpä kertyikin 30 henkeä opettelemaan budon aakkosia. Noilta ensimmäisiltä kursseilta seurassamme on edelleen mukana kolme henkilöä, jotka toimivat valmentajina.

budokai-varis_0153a.jpg

Tuohon aikaan seuran perustajan ja puheenjohtajan Seppo Ohtamaan toiveena ja tarkoituksena oli saada nuorisolle vapaa-ajanviettoharrastuksia sekä saada mahdollisimman paljon nuorisoa budon pariin pois kaduilta ja tupakansavuisista baareista.

 

Vantaan Budo-Kaissa harjoitellaan Wado-ryu tyylisuunnan mukaisesti. Wado-ryu (rauhan tie) tyylisuunnan on kehittänyt japanilainen Hironori Ohtsuka 1930-luvun taitteessa.

 

Wado-ryu tekniikat koostuvat lyönneistä, potkuista sekä eri lukko- ja heittotekniikoista. Torjunnat ja vastaiskut tehdään usein väistöliikkeen kautta, vastustajan hyökkäysvoimaa hyödyntäen. Wado-ryu -tyylisuunnalle ominaista on suhteellisen pystyt asennot ja rationaalinen liikkuminen.

Wado-ryu on yksi neljästä suuresta karaten koulukunnasta maailmalla ja yksi suosituimmista karaten tyylisuunnista Suomessa ja muualla maailmassa.

Lisää tietoa karaten historiasta ja tyylisuunnista saa osoitteesta www.karateliitto.fi.

valokuva_budo_kai_harjoittelijat_1974_12.jpg

ryhmäkuva vuodelta 1974.